OM FABIANEn kort biografi över fem decennier:

70-talet: Herrens år 1978 föds jag och dör nästan av blodförgiftning.

80-talet: Under det glada 80-talet växer jag upp i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Tennis, segling och golf är normen, men jag gräver ner mig fullständigt i Tintin, Drakar och Demoner, Antikens mytologi och oändligt ritande.

Tre personer uppmuntrar mina excentriska sidor: min vansinniga lågstadielärarinna Berit Klackenberg, som är besatt Marc Chagall, min galna klassföreståndare på mellanstadiet Ansa Messner, som är fantasynörd, och min magiska gudmor Ana Valdés, kosmopolitisk kulturarbetare.

90-talet: 1993-94 bor jag med min familj i Bryssel, ett välkommen omväxling från ett överklassghetto till ett annat. Under gymnasiet sover jag eller slirar runt på söder och jobbar på världsrevolutionen inom Ung Vänster. Jag präglas av min strikta svensklärare Monic Hytting och Daniel Burén, en några år äldre, mycket övertygande leninist. Efter interna strider blir jag mer eller mindre utesluten. Istället kastar jag mig över konsten under två år på konstskolan Basis, följt av ett återfall i politiken på Stockholms Universitets Studentkår.

00-talet: Stockholm har inget mer att erbjuda, så istället drar jag först till Paris, far sedan runt i Latinamerika, och fastnar i Bolivia en längre tid. Nu har idén att bli serietecknare bitit sig fast i huvudet och jag ritar vart jag sitter och vart jag står. Jag bor ihop med Arthuro från Chile i en femrumslägenhet, tillsammans med ett antal papegojor, sköldpaddor, schäfervalpen Brenda och ett helt bibliotek av klassiker och esoterisk litteratur. I brist på bokhyllor ligger böckerna prydligt uppradade på handvävda filtar på golven.

Ritar serier på Café Metropolis år 2003 i Cochabamba, Bolivia.

Till min stora förvåning återvänder jag våren 2004 till Sverige efter tre år i exilen. Jag träffar My samma höst, men det dröjer till följande höst innan vi blir ihop, varpå My raskt flyttar till Malmö. Jag flyttar efter ett år senare och går kreativ friår på serieskolan.

Vid det här laget har jag alltså debuterat med Gaskriget och startat Kolik Förlag. 2008 föds Ivan och familjen flyttar tillbaka till Stockolm efter ett par tre år i södern.

10-talet: Just nu är jag tillbaka i Stockholm, hjulen rullar fort och häromveckan hade jag så bra med pengar att jag kunde köpa ett par riktigt bra skor. I dem tänkte jag gå långt.