Monday, November 22, 2010

Formgivar-yoda

Idag var formgivaren Jesper Weithz på besök i kolikgrottan för att lära mig ett och annat om tidskriftsformgivning, så att seriemagasinen Utopi blir lika snygg grafiskt som serierna i tidningen kommer att vara klockrena. Jesper är formgivare på bl.a. Situation Sthlm, Tvärdrag och klimatmagasinet Effekt.

Jesper Weithz. Bilden är tjuvad från stureplan.se (!?)
Det var givetvis sjukt lärorikt och jag har inte haft så roligt sen Leo Lyxxx lärde mig animera. Samtidigt använde Jesper en sokratisk yoda-metod och besvarade alla mina frågor med svar som "Du måste lita på din estetiska känsla" och "Det går att göra på båda sätten, eller tvärtom och så vidare.

Känn formgivningen... den omger oss.... binder oss samman...

Döm sedan om min hänförda lycka när Jesper nu ikväll mejlar och säger att han vill vara med och skapa hela formgivningen för Utopis första nummer! Bara för att han tycker att projektet verkar så oerhört intressant, lovande, underhållande, begåvat etc. Så nu har vi en form-ciceron med på tåget och jag kommer lära mig ALLT om att göra tidningar och ni kommer att få läsa det mest magiskt fulländade seriemagasinet ever.

TACK Jesper.

Imorgon ska jag rita live i Uppsala på en konferens. Premiär på att använda posca-pennor. Rapport kommer imorgon kväll.

No comments:

Post a Comment